Deel dit artikel:

Mio tilt gps naar een hoger niveau

Navigatiebedrijf Mio heeft een update gelanceerd voor de Mio Cyclo 500/505. Je kunt er inkomende oproepen zien en muziek van je smartphone afspelen. Bovendien kun je er gegevens van het Di2-schakelsysteem aflezen.

De innovatieve update maakt van je Mio Cyclo 500/505 meer dan een gps. Met een resem bijkomende functies gaat de fietscomputer de concurrentie met de Garmin Edge 1000 aan. Zo kun je op het apparaat onder meer de trainingsweerstand instellen op specifieke rollen van Tacx (Bushido en Genius) en van Elite (Qubo Digital). Later zou je ook je eigen trainingstochten kunnen simuleren, maar voorlopig is dat toekomstmuziek.

Als je houdt van een streepje muziek tijdens je fietstocht, kun je op je gps de liedjes van je smartphone bedienen. De Mio Cyclo houdt je ook op de hoogte van inkomende oproepen en tekstberichtjes. Een andere knappe toevoeging is de ondersteuning van het elektronische Di2-schakelsysteem. Daardoor kan je zien op welk tandwiel je ketting ligt en, niet onbelangrijk, hoe vol of leeg de batterij is.

De Mio Cyclo is bovendien compatibel met een aantal vermogensmeters, zoals SRM en Garmin Vector. Met de update tilt Mio zijn gps naar een hoger niveau en anticipeert het alvast op toekomstige software.