Deel dit artikel:

Mio Cyclo Serie verrast

We berichtten eerder al over het fietsnavigatiesysteem dat Mio aan het ontikkelen was. De Mio Cyclo Serie is nu ook officieel voorgesteld. Vooral de Surprise Me-functie valt op.

De Mio Cyclo 300 en 305 werden officieel gelanceerd op de sportbusinessbeurs ISPO ’12 in München. Met deze nieuwe productlijn richt Mio zich op de fietsmarkt met navigatiesystemen voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser.

Uiteraard kan je met de Mio Cyclo Serie gemakkelijk van A naar B volgens je eigen favoriete fietsroute navigeren. Maar wie de Surprise Me-functie gebruikt, krijgt een verrassende fietsroute gebaseerd op de ingegeven tijd en afstand. Ideaal voor iedereen die alle routes in zijn omgeving al kent en voor wie zich wil laten verrassen in een onbekend gebied. 

“Steeds meer mensen trekken erop uit met de fiets”, zegt Iwan van Hende, PM Directeur Outdoor & Fitness van Mio Cyclo Series. “Op recreatief gebied zien steeds meer mensen in dat fietsen niet alleen gezond is, maar ook rustgevend. Families met kinderen fietsen graag in het weekend om lekker buiten te kunnen zijn en te genieten van de natuur. Ook fietstoerisme groeit in populariteit. Door deze trend kijken mensen steeds vaker naar de comfortabele e-bikes. Met deze fietsen krijgen mensen met een minder sterk lichaam de kans om langere afstanden en in heuvelachtige landschappen te fietsen. Voor deze doelgroep zijn de makkelijk bedienbare fietsnavigatiesystemen uit de Mio Cyclo Series ideaal: duidelijke navigatie om optimaal te kunnen genieten van de omgeving.”

De Mio Cyco series spelen ook in op de behoefte van de sportieve gebruiker. “De robuuste en waterdichte Mio Cyclo 305 is geschikt voor elke sportieve fietser. Door de sterke combinatie van de simpele interface, hartslagmonitor en een cadans- en wielsensor is dit navigatietoestel geschikt voor elke mountainbiker of racefietser.”

Open Street Map en TeleAtlas kaarten zijn al voor geïnstalleerd, waardoor je de Mio Cyclo direct uit de doos op je fiets kunt bevestigen en kan starten met een fietstocht. Voor wie dat wenst, begeleidt de geïntegreerde autonavigatiefunctie je naar het dichtstbijzijnde startpunt.

Het grote, anti-schittering 3″ touchscreen maakt de gewenste informatie snel en goed zichtbaar. De robuuste en waterdichte behuizing (IPX7) maakt de Mio Cyclo geschikt voor alle weersomstandigheden.

De Mio Cyclo meet onder meer tijd, snelheid, afstand, hoogte en het aantal calorieën die je verbrandt. Door deze gegevens en de route te meten, kun je met de Mio Share desktop software niet alleen routehistorie en training informatie bijhouden voor jezelf maar ook direct delen met anderen.