Deel dit artikel:

Michel Wuyts, José De Cauwer en Eddy Planckaert van de partij op Velofollies

Rik Vanwalleghem, ex-wielerjournalist en directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen legt op Velofollies (www.velofollies.be) het vuur aan de schenen van Michel Wuyts, José De Cauwer en Eddy Planckaert.

Het zijn stuk voor stuk wielericonen. Sporza-wielercommentator Michel Wuyts wordt stilaan een monument. Kent niet alleen de schoenmaat van alle profs, maar weet vooral hoe de koers in elkaar zit. Als auteur van enkele wielerboeken liet hij ook zijn schrijftalent al bewonderen.

De Cauwer was dan weer renner, ploegleider (won met Greg LeMond de legendarische Tour van 1989), bondscoach (Boonen, Madrid 2005) en tv-commentator. Weet dus als geen ander hoe het zit achter de coulissen van de wielersport. Werkt aan een boek dat uitkomt in maart 2010.

Eddy Planckaert tenslotte is en blijft een geval apart. Als profrenner fascineerde hij al, niet alleen door zijn successen (o.a. Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de groene Tourtrui), ook door zijn radde humoristische tong.  Nadien legde hij een onwaarschijnlijk parcours af, dat (voorlopig) eindigde in de VTM-reeks ‘De Planckaerts’.

Deze praatsessie gebeuren telkens in een aangename brasserie sfeer op Velofollies, van 22 t.e.m. 24 januari in in Kortrijk Xpo.