Deel dit artikel:

Michel Snel rapste in La Marmotte

Met La Marmotte en de Maratona dles Dolomites was het weer een top cycloweekend. De Nederlander Michel Snel won in de Alpen, terwijl de Italiaan Michele Maccanti de snelste was in de Dolomieten.


Het podium van La Marmotte 2010. (foto sportherberg)
De deelnemers aan La Marmotte moesten weer vijf Alpencols over in hun strijd om goud, zilver of brons: de Glandon (1918 m), de Telegraphe (1570 m), de Galibier (2642 m), de Lautaret (2057 m) en de 21 bochten van de Alpe d’Huez (1880 m) als toetje.

Bij de Belgen was het in La Marmotte vooral uitkijken naar de prestatie van Bart Bury, die onlangs al de Gran Fondo ArdennaiseLes 3 Ballons en de Gran Fondo Eddy Merckx op zijn naam schreef. Bury verloor heel wat tijd door een lekke tube en finishte uiteindelijk als 6de.

De Nederlanders Michel Snel en Bert Dekker mochten het op de Alpe d’Huez onder elkaar uitmaken wie deze Marmotte op zijn naam schreef. Dekker nam aanvankelijk het voortouw, maar Snel snelde er nog op en over. De Italiaan Micula de Matteis vervolledigde het podium.

De Maratona dles Dolomites werd gewonnen door de Italiaan Michele Maccanti. Bij de vrouwen gingen de zegebloemen naar Barbara Lancioni. Onze landgenote Edith van Den Brande werd tweede.