Deel dit artikel:

Met Polar naar de triatlon van Cannes

Energy Lab- coach Hanneke Van Gucht stond zondag dankzij Polar aan de start van de triatlon van Cannes. Daar werd samen met topper Frederik Van Lierde de nieuwe Polar V800 voorgesteld. Zo beleefde zij de dag voor de race.

Hanneke: “Zondag, koersdag. Deze keer niet voor een van mijn atleten maar voor mezelf. Waar ik de laatste tijd als coach langs de zijlijn sta is het deze keer terug aan mij om de prestatie te leveren. Koers betekent hier triatlon. Niet één sport maar drie sporten. Dankzij Polar en cycling.be start ik morgen in de triatlon van Cannes. 1000m zwemmen, 50 km fietsen en acht km lopen.”

“Twaalf weken geleden startte ik met de voorbereidingen. Ik moet toegeven dat ik op dat moment nog niet echt veel getraind had. Af en toe een fietstochtje maar meer niet. De Polar V800 was hierbij een extra stimulans om het grondig en goed aan te pakken. Ik focuste me voornamelijk op het lopen en het fietsen. Het lopen omdat dit mijn zwakste onderdeel is, het fietsen om het volume hoog te houden en omdat dit mijn pluspunt zou moeten zijn.”

“Op dit moment zijn de zenuwen nog niet aanwezig. Morgenvroeg zeker en vast wel. Als ik de lijst van inschrijvingen bekijk, verwacht ik dat het zwemmen een slagveld wordt. Er staan meer dan 500 deelnemers op de lijst die allemaal staan te popelen om te vertrekken. Het fietsen wordt zwaar. In de 50 af te leggen kilometers is het zoeken naar een vlak stuk. De delen bergaf zijn technisch en nooit echt lang. Indelen wordt de boodschap. Dit wordt misschien wel mijn moeilijkste opdracht. Correct doseren en ervoor zorgen dat ik nog met goed gevoel aan het laatste onderdeel kan beginnen: acht km lopen langs de kust van Cannes.”

“See you at the finishline!”