Deel dit artikel:

Met 40.000 op Vlaanderen Fietst

Afgelopen weekend vond voor de derde keer Vlaanderen Fietst plaats. Naar schatting 40.000 sportievelingen namen deel aan activiteiten in 108 Vlaamse gemeenten en steden en in Brussel.

Met dit sportief evenement wilden de organisatoren minister van Sport Bert Anciaux, Bloso en de Wielerbond Vlaanderen (WBV), in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale wielerclubs, mensen laten kennismaken met de wielersport in al zijn vormen.

Zo waren er initiatieven als bewegwijzerde fietstochten, initiaties cyclobal, themafietstochten, mountainbiketochten, leren fietsen voor kleuters en BMX-initiaties.

Het Circuit Zolder was de gastheer voor deze derde editie van Vlaanderen Fietst. Er werd een groot fietsfeest gehouden met een rijk en gevarieerd aanbod aan fietstochten, BMX en kids dikke banden initiaties, randanimatie en de Wielertrofee-Vlaanderen 2009.

Verscheidene gemeenten en wielerclubs koppelden Vlaanderen Fietst aan Cycle for Life om zo financiële middelen te verwerven ten voordele van de strijd tegen kanker en het kankeronderzoek aan de Universitaire Ziekenhuizen van Antwerpen, Gent, Jette en Leuven.