Deel dit artikel:

Meer dan 600 km fietsplezier op 28e Gordel

Op 7 september vormt de groene Vlaamse rand voor de 28e keer het decor voor hét fietsfeest van Vlaanderen. Zowel wielertoeristen, gezinnen als MTB'ers worden op hun wenken bediend.


Voor de wielertoeristen staan er 77 of 140 km door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen op het programma. (foto belga)
Recreatieve fietsers kunnen op 7 september kiezen uit tochten tussen 15 en 25 km, tussen 35 en 50 km en de Gordelklassieker van 100 km. De vier Gordeltrefpunten Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Zaventem en Overijse, dienen als start- en aankomstplaats van deze ritten.
 
De Gordel voor Wielertoeristen combineert de mooiste hellingen van het Pajottenland met deze van de Vlaamse Ardennen. Er staan 12 bergen op het menu. De tocht loopt van Dilbeek over Geraardsbergen naar Oudenaarde en terug (140 km). Je kan ook starten in Oudenaarde (77 km).

Net als vorig jaar krijgen alle deelnemers aan De Gordel voor Wielertoeristen dit jaar de kans om hun beklimming van de befaamde Muur te laten chronometreren, van op de Vesten tot bovenop de Kapelberg. De tijdsopname is gratis als je bent ingeschreven. Op de top ontvang je een steekkaart met je tijdsopname en een code om de foto van je aankomst te downloaden van de Gordel-website.

Mountainbikers ten slotte kunnen kiezen uit tochten van 20 tot 40 km. De 20 km omloop zorgt voor onversneden mountainbikeplezier in Overijse Tombeek en Terlanen en Ottenburg (Huldenberg). De Kleine (30 km) en Grote Mountainbikeroute (40 km) bieden onvervalst terreinwerk in Overijse, Ottenburg, St.-Agatha-Rode, Neerijse en Huldenberg.

Na je fietstocht, kun je in de Gordeltrefpunten genieten van een lekkere kop koffie, een frisse pint of een smakelijke snack. Je kunt er ook kennismaken met bekende en minder bekende sporten en je wordt ontvangen op diverse extrasportieve activiteiten. Met als kers op de taart een spetterend slotconcert

Voor meer informatie kan je terecht op www.de-gordel.be.