Deel dit artikel:

Mechelen krijgt gloednieuwe fietsbeurs

Naast Velofollies krijgen we in Vlaanderen binnenkort opnieuw een tweede grote fietsbeurs. Cyclomania vindt plaats in het Pinksterweekend in Mechelen.


Cyclomania is tijdens het Pinksterweekend the place to be voor alle fietsliefhebbers. (foto cyclomania)
De organisatoren van Cyclomania willen de Mechelse Nekkerhal een weekend lang omtoveren tot een fietsparadijs. Op een beurs zullen de bekende en minder bekende racefietsmerken hun exclusieve modellen tentoonstellen, maar daarnaast komen ook gewone citybikes,  kinderfietsen, vouwfietsen, sportvoeding, fietskledij, -onderdelen en -accessoires aan bod.

Er zal op Cyclomania ook heel wat ruimte zijn voor actie en interactie. Kinderen kunnen er leren fietsen, er zijn wedstrijden, presentaties, lezingen en workshops over training, voeding en techniek.  

FIETSTOCHTEN VAN ALLE NIVEAUS

Daarnaast werden er ook verschillende fietstochten voor alle categorieën van fietsers uitgetekend. Op zaterdag 22 mei zijn er de familiefietstochten van 25 en 35 km en ritten van 75, 100 en 125 km met hellingen als de Middelberg, de Chartreuze, de Lindenberg en het Rot.

Op zondag 23 mei hebben de fietsers naast de rustige familieritten van 25 en 35 km de keuze uit een parcours van 50, 60 of 100 km richting Brabantse Kouters en Klein Brabant.

Cyclomania richt zich zowel tot de familiefietser, de mountainbiker, de wielertoerist als de professional. Het evenement vindt plaats in het Pinksterweekend van 2010, van zaterdag 22 mei tot en met zondag 23 mei in de Nekkerhal in Mechelen (Nekkerspoel-Borcht, 2800 Mechelen).