Deel dit artikel:

Maxim geeft energie in Gel & Bar

Sportvoedingsfabrikant Maxim heeft onlangs twee nieuwe energieproducten gelanceerd. Met de Energy gel is dat in een vloeibare substantie en met de Energy bar in een vaste vorm.


De Energy gel met passievrucht-framboos smaak en aangevuld met magnesium is naast de bestaande smaken orange met toegevoegde guarana, lemon en aardbei het nieuwste product uit het Maxim assortiment.

Het bijzondere aan dit nieuwe Maxim gel product is de toevoeging van magnesium. Sporters die aan langdurige inspanningen worden blootgesteld krijgen vaak af te rekenen met krampen. Door de regelmatige inname van magnesium wordt de kans op krampen geminimaliseerd.

De Energy gel met magnesium samenstelling is geschikt voor een sporter in inspanning. Maxim’s Energy gels bevatten op basis van glucosesiroop een geconcentreerde bron van koolhydraten. De gel wordt snel in het bloed opgenomen en zorgt voor directe energie. Bedenk dan dat door de unieke samenstelling van koolhydraten met magnesium deze laatste ook snel in het lichaam zal terecht komen waardoor men met één enkel product extra energie en minder kans op krampen krijgt.

Aan te raden is om na elke Energy gel drink een paar slokken water of Maxim Energy drink te gebruiken. Dit om geen kleverig gevoel in de mond te krijgen en een betere maagpassage- en opname te bevorderen.

Met de Maxim Energy Bar Cookie sportreep haalt men in enkele happen zowel voor, tijdens als na de inspanning snel voldoende energie binnen. Deze nieuwste Maxim Energy reep bevat ruim 70% koolhydraten en slechts 4,6 gram vet.

De semi chocolade gecoate granenbar is in een combinatie van snelle en langzame koolhydraten samengesteld. Dit Maxim product is door die samenstelling dan ook het best geschikt voor duursporters zoals wielrenners en mountainbikers alsook een perfect voedingsmiddel voor vegetariërs.