Deel dit artikel:

Mavic koppelt fietscomputer aan PC

Voor wie snel en veel gegevens uit zijn fietscomputer wil halen, komt Mavic binnenkort met een leuk hebbedingetje op de markt: de nieuwe serie Wintech computers met USB interface.


Met de nieuwe Wintech-computers kan je je fietsgegevens rechtstreeks op je PC overzetten. (foto mavic)
Mavic staat misschien vooral bekend om zijn neutrale hulpverlening tijdens de grote wielerrondes, maar het Franse bedrijf produceert natuurlijk ook complete wielsetten, velgen, onderdelen, schoenen, kleding, fietscomputers, enzovoort.

Op de fietsbeurs Eurobike stelde Mavic zijn nieuwe reeks fietscomputers voor. De Wintech computers vallen vooral op de USB interface. “We wilden de reeks zo simpel mogelijk maken, zonder kabels of adapters”, verklaarde Mavic-woordvoerder Michel Lethenet. “Daarom hebben alle vier de computers een USB interface die direct in de pc past.”

De nieuwe computers hebben eigen Mavic-software, die niet alleen data analyseert, maar ook gebruikt kan worden om de nodige instellingen zoals de wielomtrek via de PC te regelen.  

Om geen sensors op je fiets te moeten aanbrengen heeft Mavic een cadanssensor in een enkelband gebouwd. De prijs van de vier modellen varieert van 100 euro voor de basisversie tot 240 euro voor de Wintech USB Ultimate met hartslagmonitor en hoogtemeter.