Materiaal

Tour 2023: acht unieke kleurenschema’s voor Trek-fietsen

Aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk pakt Trek uit met acht gloednieuwe Project One ICON-kleurenschema’s. Elke Tourrenner van Lidl-Trek beschikt over een unieke racefiets met een van de kersverse designs. Ook de rensters die vanaf vandaag de Giro Donne betwisten, kunnen rekenen op een custom afwerking.

Lees meer

Tour 2023: verkoelende pakken voor Vingegaard en co

Forse wind, extreme hitte, stevige valpartijen …: het zijn omstandigheden die de Tour van een ploeg en haar renners kunnen maken of kraken. AGU liet niets aan het toeval over en investeerde veel tijd en geld in de ontwikkeling van de nieuwe shirts en pakken van Team Jumbo-Visma. Met windtunneltesten en temperatuursensoren als geheime wapens …

Lees meer

Eerste indruk: Abus Gamechanger 2.0

Een snelle helm maken is één ding maar er ook nog voor zorgen dat je hoofd er niet mee opwarmt als een oventomaat, is nog iets anders. Aangezien de Gamechanger 2.0 ook de hoofden van de Tourrenners op hete zomerdagen koel moet houden, gingen de knappe koppen van Abus aan de slag. Wij mochten het resultaat al aan een test onderwerpen.

Lees meer

Koersmerk: Pinarello

Een Pinarello haal je er meteen uit, of dat nu in het peloton of in het straatbeeld is. Die herkenbaarheid is een troef, maar ook de succesvolle link met het wielrennen legde het merk uit Treviso geen windeieren.

Lees meer

Lazer viert Tourpartnership met nieuwe helmdesigns

Als helmsponsor van Jumbo-Visma beleefde Lazer in 2022 een historische Ronde van Frankrijk. Het merk kondigt nu ook een officiële samenwerking aan met de Tour, die gevierd wordt met speciale uitgaves van drie helmen voor fietsers van ieder niveau.

Lees meer

Service Course: Groupama-FDJ

Voor deze ‘Service Course’ mochten we langsgaan bij Groupama-FDJ in het Franse Villepinte. In volle bedrijvigheid voor Parijs-Roubaix ontvingen communicatieverantwoordelijke Elisa Madiot-Gagnier en mecanicien Thomas Bourgeois ons met open armen.

Lees meer