Materiaal

Koersmerk: Sidi

Zoals zo veel bekende merken uit het peloton is ook Sidi geboren in het noorden van Italië, toen een ex-renner vanuit zijn schuur begon te werken aan een droom. Meer dan zestig jaar later treedt het bedrijf van Dino Signori een nieuw tijdperk binnen. De band met de professionele wielersport blijft echter een essentieel onderdeel van de merkidentiteit.

Lees meer

Service Course: Jumbo-Visma

Met eindzeges in Giro, Tour en Vuelta is Team Jumbo-Visma dé grote slokop van 2023. Het kloppende hart van de Nederlandse succesploeg bevindt zich in ‘s Hertogenbosch. Tijdens ons bezoek aan de service course van Jumbo-Visma was ‘maximale performance’ nagenoeg steeds het antwoord op onze vraag waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.

Lees meer

Ridley komt met lichte, aero Falcn RS

Een lichte aero fiets of een aero klimfiets – het is maar hoe je ’t wil noemen – is onontbeerlijk in het gamma van een fietsfabrikant die meespeelt op WorldTourniveau. Ridley beantwoordt aan die vraag met de Falcn RS, die al sinds de Dauphiné te zien is bij de renners van Lotto-Dstny.

Lees meer

Canyon geniet na van ‘goldrush’ op Super-WK

Op het Super-WK in Schotland was er helaas geen specifieke ranking voor, maar toch claimt Canyon de officieuze wereldtitel bij de fietsconstructeurs. In totaal werden er liefst twaalf gouden medailles en elf andere podiumplaatsen verzameld op Canyon-fietsen, en dat in verschillende disciplines: weg, tijdrit, MTB crosscountry, MTB crosscountry marathon, MTB downhill en het baanwielrennen.

Lees meer

Tom Dumoulin komt als merkambassadeur thuis bij Giant

Tour-volgers viel het tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk al op: als tv-analist verkende Tom Dumoulin etappes op het nieuwste Giant-materiaal. Vandaag is er meer duidelijkheid over hoe dat zit: de 32-jarige Nederlander is merkambassadeur van Giant geworden. Zijn doel is om in die rol meer mensen warm te maken voor wielrennen, gravel en MTB.

Lees meer

Lotte Kopecky lanceert eigen kledinglijn

Op dag 1 van de Tour de France Femmes mocht Lotte Kopecky haar karakteristieke driekleur al meteen inruilen voor de enige echte maillot jaune. Aan spraakmakende outfits geen gebrek bij onze Belgische kampioene, want in samenwerking met The Vandal lanceerde ze ook een eigen casual kledingcollectie, die de naam ‘LoKo’ kreeg.

Lees meer