Deel dit artikel:

Mario Van Gucht opnieuw snelste in LCMT

De Low Countries' Mountainbike Tour is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Mario Van Gucht. In totaal namen 440 bikers deel aan deze succesvolle twaalfde editie.


Liefst 440 bikers gingen dit jaar van start in de Low Countries’ Mountainbike Tour. (foto lcmt)
Onder de 440 deelnemers waren er opnieuw heel wat buitenlanders. Traditiegetrouw heel wat Duitsers en Nederlanders, maar ook enkele Spanjaarden, een Zuid-Afrikaan en een Australiër hadden de weg naar de Ardennen gevonden.

150 bikers reden de LCMT tegen de chrono. Zij mochten donderdagmorgen in de proloog al meteen de Stockeu oprijden. Michael Ossieur deed dat in 11:34 het snelst, gevolgd door Mike Mulkens en Mario Van Gucht.

Meteen daarna werd de beginetappe van Stavelot naar Houfallize, goed voor 97 km en 2700 hm, op gang geschoten. In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden de deelnemers niet gunstig gezind. De modder maakte de etappe, met onderweg onder andere de beklimming van de Haute Levée, dan ook nog een stuk zwaarder. Mike Mulkens legde het chronogedeelte het snelst af, gevolgd door Mario Van Gucht en Philippe Cardinaels.

In de tweede rit stond de klassieke uitstap richting Groot-Hertogdom Luxemburg op het programma. In deze 107 km lange etappe met 1700 hoogtemeters toonde Mario Van Gucht zich de snelste tegen de klok. Mike Mulkens zette de tweede snelste tijd neer en bleef leider.

Op de derde dag moesten er ‘maar’ 88 km naar La Roche afgewerkt worden, maar onderweg moesten wel liefst 2800 hoogtemeters overwonnen worden met onder andere de lastige off-road beklimming van de Haussire. Gelukkig voor de bikers was de zon voor het eerst van de partij in deze vierdaagse. Leider Mike Mulkens en eerste achtervolger Mario Van Gucht reden lange tijd alleen vooruit tot eerstgenoemde af te rekenen kreeg met technische problemen. Mulkens nam vervolgens ook nog eens een verkeerde afslag en verloor zijn leidersplaats aan Van Gucht.

In de slotetappe naar startplaats Stavelot, goed voor 97 km en 2500 hm, veranderde er niets meer in het klassement. Mario Van Gucht zette in de 10 km lange chrono de snelste tijd neer en mag de LCMT voor de tweede keer op rij op zijn naam schrijven. De onfortuinlijke Mike Mulkens eindigde als tweede.