Deel dit artikel:

‘Mager, grote borsten en knap snoetje’

Een onderzoek van BT Sport toont aan dat 80 procent van de vrouweljike atleten druk voelt om een bepaalde lichaamsbouw na te streven. Vrouwen, laat dat cliché achterwege en spring op je fiets.

De druk om er goed uit te zien wordt vooral gevoed door (sociale) media, coaches en andere atleten met een goddelijk lijf. 58 procent van de ondervraagden wil er anders voor trainen en zelfs 87 procent wil er haar dieet voor aanpassen.

Een andere reden kan zijn dat vrouwen vaak druk voelen om naakt te poseren. De Britse wielrenster Victoria Pendleton vindt er niets aan. “Sommigen zeggen dat ik een mooie kont heb en wanneer ik fiets, draag ik een skinsuit. Veel verschil met een sexy fotoshoot maakt dat niet uit”, vertelt Pendleton. Die gedachten moeten vrouwen achterwege laten en gewoon op de fiets springen.

Maar zo simpel is het niet. Fietsverkopers begrijpen vaak niet wat vrouwen willen, werkgevers voorzien geen douches en de mama’s hebben schrik om zich met de kinderen in het verkeer te begeven. Hieronder enkele tips van een road.cc-redactrice om dat koerspakje toch aan te trekken en de baan op te gaan:


Geef geen ongepaste opmerkingen

Vrouwen hebben meestal geen behoefte aan een fluitconcert wanneer ze voorbij een bouwwerf fietsen.

Durf perverten op hun plaats zetten
Wanneer iemand ongepaste commentaar geeft via Twitter of als je een man met open mond uit de autoraam ziet hangen, durf hem er dan over aan te spreken. Zo weten zij ook dat het op z’n minst ongepast is.

Geef geen ongevraagd advies
Als vrouwen willen weten hoe ze hun sprintsnelheid kunnen verbeteren of welke shakes ze moeten drinken om te recupereren, zullen ze het zelf wel vragen.