Deel dit artikel:

MacAskill springt van dak naar dak én in de zee (VIDEO)

Terwijl de meeste mensen 's winters naar Gran Canaria trekken om te genieten van wat zon, springt Danny MacAskill er van dak naar dak met zijn fiets. Maar mis vooral de finale van zijn video 'Cascadia' niet. Bekijk het hier!

Heb je net zoals wij last van hoogtevrees? Dan gaan de haren in je nek gegarandeerd rechtstaan bij het bekijken van ‘Cascadia’. MacAskill trok naar het kleurrijke Las Palmas in Gran Canaria om er een staaltje van zijn trial skills te tonen. Hij springt er van dak tot dak en van trapleuning naar bouwstelling. Maar blijf vooral kijken tot het einde om te genieten van zijn finalesprong…

Het filmpje van de Red Bull-atleet werd trouwens volledig opgenomen met de GoPro Hero 4, dus niet alleen de beklijvende beelden van zijn helmcamera.

De Schotse trialspecialist vertelde aan Red Bull waarom hij voor Gran Canaria koos: “Voornamelijk vanwege het weer, want we wilden constante blauwe lucht. Maar eigenlijk heeft het vaak geregend tijdens het filmen… De locatie moest heel specifiek zijn, want we hadden platte daken nodig die dicht bij elkaar lagen, niet te ver uiteen, zodat ik mijn weg kon vinden op de fiets over de gebouwen.”

“Een van de grootste bouwwerken in de film was waarschijnlijk het eindshot. We begonnen bovenaan de heuvel en ik probeerde iets goeds te bedenken om het filmpje mee te eindigen, het klapstuk van de video. Dus bouwden we die stelling in El Roque en kwam ik naar beneden van die stelling om een grote frontflip recht in de oceaan te doen.”

“Origineel was ik van plan om het te doen vanaf de top van het gebouw, wat een val van 28 meter zou zijn geweest en dan zou ik mijn fiets loslaten vooraleer in de zee te vallen. Maar het water was niet diep genoeg op die plek en uiteindelijk verhuisden we het iets naar beneden, waardoor ik op mijn fiets kon blijven, wat er erg cool uitzag. We hadden die stelling maar één dag ter beschikking, dus was de druk om het te doen lukken erg hoog, maar het kwam uiteindelijk goed.”