Deel dit artikel:

Maak kennis met La Chouffe Classic

Aanstaande zaterdag worden alle wielertoeristen in Houffalize verwacht voor de eerste La Chouffe Classic. Er is de keuze uit een tocht van 156,6 km, 101 km of 69 km.


De langste tocht doet niet alleen de Col de Haussire aan – gecatalogeerd als de “zwaarste helling van België”, maar brengt je ook naar Duitstalig België met zijn vele “Steigungen”.

Speciaal voor alle berggeiten wordt er ook een bergklassement opgemaakt: op 4 hellingen (3 hellingen voor wie kiest voor 101 of 69 km) wordt jouw tijd elektronisch gemeten door de chip die je bij je stuurplaatje vindt. Na afloop vind je het bergklassement op de website.

Bij de laatste beklimming (Côte de Saint Roch) trakteert La Chouffe bovendien op een gratis flesje La Chouffe (33 cl). Heerlijk om bij te praten en de batterijen terug op te laden na de geleverde inspanning.

Nog niet ingeschreven en wil je graag meefietsen? Dat kan! Inschrijven ter plaatse kan voor alle afstanden op zaterdag 6 juni vanaf 7.00 uur in Centre Sportif (Hall Omnisport), Cour de L’Abbaye, 6660 Houffalize.


Gerelateerde artikels