Deel dit artikel:

Ludo verkent tijdrit Baloise Belgium Tour: Vlammen op WK-parcours

Na zijn exploot van gisteren kan Remco Evenepoel vandaag in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour nog meer voorsprong nemen. Ludo Dierckxsens verkende deze tweede etappe en toont waar de sleutelpunten zitten.

Tijdrijders die de ambitie hebben om te schitteren op het WK later dit jaar, kunnen alvast parcourskennis opdoen. Ook dan wordt Knokke-Heist het strijdtoneel voor de tijdrit, net als vandaag voor de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. Kan Remco Evenepoel hier nog meer afstand nemen van zijn concurrenten? Damien Gaudin, Ryan Kamp of Frederik Frison kunnen als eerste een richttijd neerzetten. Daarna mogen we wel wat verwachten van mannen die goed staan in het klassement, zoals Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Toon Aerts.

Na een bochtig begin komen de renners terecht in een open stuk waar de wind normaal vrij spel heeft. Met 2 à 3 beaufort zal de invloed daarvan echter gering zijn. Na een lange rechte lijn, waar het pure vermogen zijn rol speelt, kennen we de winnaar van deze 11,2 km lange tijdrit. Bekijk hier Ludo’s verkenning: