Deel dit artikel:

Ludo verkent rit 3 Baloise Belgium Tour: “Vluchters blijven binnen bereik”

Rit 3 van de Baloise Belgium Tour brengt het peloton van Gingelom naar Scherpenheuvel-Zichem. Zo’n 174 kilometer moeten worden overbrugd tussen de mooie Haspengouw-streek en het Hageland. Ludo Dierckxsens verkende voor ons de finale en het kan twee kanten opdraaien …

De Haspengouw is een schitterende fietsstreek met glooiende wegen, die kans bieden aan de vluchters. Vanuit deelgemeente Montenaken maken de renners eerst een rondje door Gingelom maar al snel trekt het peloton via Landen, Zoutleeuw, Geetbets en Tessenderlo richting Aarschot en zo terug naar Scherpenheuvel-Zichem. In de plaatselijke ronde van 22 kilometer is er een tussensprint en moet telkens de steile Dongelstraat overwonnen worden. Helemaal vlak is het niet, maar toch voorspelt Ludo Dierckxsens na zijn verkenning een massasprint. Bekijk zijn prospectie van het parcours, waarbij hij aan de basiliek van Scherpenheuvel een praatje maakt met Michel Wuyts, hier:

In het algemeen klassement heeft Remco Evenepoel intussen al 45 seconden voorsprong op ploegmaat Yves Lampaert, terwijl Gianni Marchand op 53 seconden volgt. De rest staat al op meer dan een minuut achterstand. Als het tot een sprint komt, is het uitkijken naar teamgenoten Tim Merlier en Jasper Philipsen, Mark Cavendish en Davide Ballerini, Jasper De Buyst en Caleb Ewan, Pascal Ackermann, Cees Bol, Dylan Groenewegen en David Dekker, Timothy Dupont, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard en nog een resem andere snelle mannen, want de sprinters zijn goed vertegenwoordigd in deze Baloise Belgium Tour.