Deel dit artikel:

LRM stapt mee in Fiets-incubator BikeVille

LRM is toegetreden in het kapitaal van BikeVille N.V., de incubator van Flanders? Bike Valley?s ecosysteem. Bike Valley is een bottom-up industriecluster met 45 bedrijven en starters gericht op open innovatie in de fietsindustrie.

Samen met de bouw en constructie van een windtunnel werd besloten om de infrastructuur uit te breiden met minimaal 25 units die door BikeVille incubator zullen beheerd worden. De infrastructuur zal tegen eind 2015 in gebruik worden genomen en zal naast een windtunnel ook een topsportrestaurant en het hoofdkwartier van Flanders’ Bike Valley huisvesten.

Een flink deel van de funding voor deze investering komt van een kapitaalverhoging van 185.000 euro door LRM, aangevuld met een achtergestelde lening van 400.000 euro.

Stijn Bijnens
, Algemeen Directeur van LRM, een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert: “Dit initiatief past perfect in de visie van LRM om de slimme specialisaties binnen de maakindustrie in Limburg te ontwikkelen en te versterken. We verwachten dat de internationale faam van onze know-how op vlak van fietsindustrie, naast Vlaamse en Limburgse starters ook internationale spelers zal aantrekken.”

Marc Hufkens, Afgevaardigd Bestuurder van BikeVille: “Het ontstaan van de behoefte naar een incubator is een gevolg van de magneetfunctie die Flanders’ Bike Valley op gang heeft gebracht. Door de intrede van LRM zijn de investeringen in de incubator mogelijk. Er zal ongetwijfeld potentieel zijn om – via kruisbestuiving en open innovatie met de andere incubatoren binnen LRM – de economie in Limburg/Vlaanderen stevig te versterken.

BIKEVILLE

Het succes van het samenwerken in een open innovatieformule heeft zowel nationaal als internationaal nieuwe spelers en initiatiefnemers aangetrokken die allemaal de sterke behoefte voelden om in het midden van het Bike Valley-ecosysteem hun bedrijf en projecten te plaatsen. BikeVille heeft als doel om jonge startende bedrijven en gespecialiseerde dienstverleners actief in de fiets- en sportindustrie gericht op aerodynamische productontwikkelingen te huisvesten en operationeel te ondersteunen.