Deel dit artikel:

Lotto Belisol het groenst in de Giro

Lotto Belisol heeft de Green Team Ranking gewonnen in de Giro. De niet-officiële ranking werd georganiseerd door het Amerikaanse CamelBak, dat lege drinkbussen in daarvoor afgebakende zones telde.

Per etappe waren er gemiddeld twee ‘groene zones’ waar de renners hun drinkbussen kwijt konden zonder het milieu te schaden. Het peloton werd dan ook aangemoedigd om zoveel mogelijk ‘bidons’ in die afgebakende zones achter te laten.

Als extra motivatie bedacht Camelbak een Green Team Ranking. De fabrikant van waterrugzakken en drinkbussen hield bij hoeveel bidons de teams op de juiste plaats achterlieten. De ploeg die aan het eind van de Giro de meeste bussen in de groene zones had geworpen, werd beloond met de eindzege.

Na een nek-aan-nekrace schudde de rood-witte garde van Lotto Belisol zijn noorderburen van Giant-Shimano definitief af in de sleuteletappe naar de Monte Zoncolan. De renners van het Belgische team werden beloond met CamelBak Solvo 24-rugzakken. Met plaats voor een pc, een tablet, een gsm en kantoorspullen zijn die geschikt voor stadsgebruik. Ook het kenmerkende Antidote-waterreservoir ontbreekt niet in de rugzak.

De CamelBak Green Zones boden bovendien een leuk extraatje voor de fans. Nadat medewerkers van CamelBak de drinkbussen opgeraapt en geteld hadden, werden ze uitgedeeld aan de menigte langs de weg.