Deel dit artikel:

Look, Franse hofleverancier van pistefietsen

De wereldkampioenschappen baanwielrennen in Cali waren een groot succes voor fietsconstructeur Look. Renners die met de Franse fietsen reden kaapten maar liefst 14 medailles weg.

In Colombia streden atleten van Frankrijk, China, Canada, Duitsland en Rusland met Looks. Samen veroverden ze vier medailles meer dan het jaar voordien in Minsk. De teller stopte uiteindelijk op zes gouden, drie zilveren en vijf bronzen plakken.

 

Het meest memorabele moment voor Look was de prestatie van François Pervis. Met zijn L96 was de Fransman de eerste die alle sprintnummers op zijn naam wist te schrijven. Hij toonde zich de sterkste in keirin, de één kilometer tijdrit en de individuele sprint.

 

“Op de piste moet je je materiaal voor 150% vertrouwen. Ik twijfel geen moment aan mijn Look. Dankzij de L96 kunnen we nog beter presteren. Dat is vooral te wijten aan de Zed2-crankset en het aerodynamische stuur”, aldus Pervis.

 

Ook Dominique Bergin, CEO van Look, is verheugd dat grote kampioenen op de piste met Look rijden. “Deze overwinningen zijn het resultaat van onze samenwerking met verschillende federaties. Zo werken we al 26 jaar samen met de Franse selectie.”