Deel dit artikel:

Look en Polar meten samen

Als twee topmerken de handen ineen slaan, dan rolt er vaak iets goeds uit de bus. Dat moet dan zeker gelden voor Look en Polar, twee bedrijven die elk op hun vakgebied toonaangevend zijn.
De Polar Look Kéo Power

Look blijft voordurend innoveren met carbon, Polar maakt ongeëvenaarde hartslagmeters. Op Eurobike onthulden de twee het resultaat van een kruisbestuiving: de Polar Look Kéo Power, het eerste pedaal met een vermogensmeter. Zowel het linker- als het rechterpedaal zijn voorzien van een as met 8 meetpunten, die het geleverde vermogen registreren.

De meetwaarden worden opgepikt door een Polar-sensor op de crank en draadloos doorgestuurd naar de Polar fietscomputer c.q. hartslagmeter. Omdat links én rechts wordt gemeten, is gemakkelijk na te gaan of je met beide benen even hard trapt. Kan van pas komen om je traptechniek bij te schaven.

Het Kéo Power pedaal is geïnspireerd op het vorig jaar geïntroduceerde topmodel Kéo Blade en het is in een handomdraai te installeren op alle gangbare cranksets. Een set inclusief sensoren weegt 408 gram en als je een Polar CS600X of CS500 hebt, kun je ermee aan de slag. Beschikbaar vanaf voorjaar 2011, prijs nog onbekend.