Deel dit artikel:

Lokeren geeft startschot Ethias Cross

Met de Ethias Cross in Lokeren op zaterdag 11 september wordt het Belgische veldritseizoen op gang getrokken. Dankzij het Covid Safe Ticket is ook opnieuw het publiek er welkom om hun helden live aan te moedigen!

De veldrit in Lokeren is de eerste in de reeks van acht Belgische topveldritten die deel uitmaken van Ethias Cross. In september staan daarnaast nog drie veldritten op het programma: de klimcross in Beringen, de duinencross in Bredene en de cross in Meulebeke die vorig jaar nog het BK huisde.  De Ethias Cross Bredene verhuist van de drukke kerstperiode naar het veldritvoorjaar. Leuven en Essen zorgen verder voor de mooie geografische spreiding van de Ethias Cross, terwijl Maldegem en Kruibeke zich nu al opmaken om begin februari de nieuwe wereldkampioenen te verwelkomen. Publiek is terug welkom; meer info daarover op www.ethiascross.be/covid-safe/. De live-verslaggeving is in handen van VTM.

De eerder opgestarte concepten ‘Ethias Pechvogel’ en de ‘X2O Badkamers Snelste Ronde’ krijgen ook deze winter een vervolg. Bij de Ethias Pechvogel kunnen toeschouwers en tv-kijkers via de website stemmen op de renner (m/v) die in de betreffende wedstrijd met tegenslag kreeg af te rekenen. Als deelnemer kan je dat overigens een gratis fietsverzekering van Ethias opleveren. De X2O Snelste Ronde levert de eindwinnaars (m/v) een cheque van 2.000 euro op. Bovendien mag hij/zij ook 500 euro overhandigen aan een goed doel naar keuze.