Deel dit artikel:

Livestream van koersradio geeft Vlaanderens Mooiste extra dimensie

Naar de koers kijken in je luie zetel en toch als eerste op de hoogte zijn van lekke banden, valpartijen en interessante wedstrijdontwikkelingen? Het kan via de vernieuwde versie van de Belgian Cycling-app. Dankzij de unieke Radiotour-functionaliteit kunnen ook wielerfans voortaan afstemmen op de koersradio, en dat tijdens meer dan tweehonderd mannen-, vrouwen- en jeugdwedstrijden per jaar. Zelfs zondag in de Ronde van Vlaanderen!

Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer doen het uitstekend als commentatoren, maar soms hunker je als kijker naar extra informatie, zeker in hectische wedstrijden als de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Wat gebeurt er in de achtergrond? Wie is die ene renner vooraan zonder duidelijk rugnummer? Wat zijn de officiële tijdsverschillen? Het zijn allemaal zaken die live worden meegedeeld via de koersradio. En die je nu ook rechtstreeks kan vernemen via de vernieuwde app van Belgian Cycling, dat het bijbehorende radiosignaal digitaliseerde in samenwerking met Inspire Sports.

Waar je de officiële wedstrijdradio vroeger enkel kon beluisteren via een speciale ontvanger, een specifieke frequentie en een betaalde luistervergunning, kan dat nu gewoon gratis via een livestream op de Belgian Cycling-app, een wereldwijde primeur! Geen betere manier om de koers vanop afstand en toch vanuit de buik van het peloton te beleven, zoals we zelf ondervonden tijdens Dwars door Vlaanderen. Een overzicht van de wedstrijden die je op de voet kan volgen via de koersradio, vind je via deze link.

Naast de Radiotour-functionaliteit heeft de Belgian Cycling-app nog heel wat andere leuke features te bieden. Denk aan nieuws en exclusieve content rond het Belgian Cycling Team, een kalender met alle wielerevents, polls en andere ‘fanmissies’ waarmee je leuke prijzen kan winnen en een onlineshop met de Belgian Cycling-wieleroutfit en -vrijetijdskledij. Het doel is om op die manier een echte community van koersliefhebbers te vormen en nog meer in te zetten op wielerbeleving.

Meer info vind je op de website van Belgian Cycling. De Belgian Cycling-app is gratis te downloaden via Google Play (Android) en de Apple Store (iPhone).