Deel dit artikel:

Lapierre mikt met Sinkeldam op Nederland

Het Franse merk Lappiere heeft sterke Europese ambities en wil ook de Nederlandse markt veroveren. En daarvoor kiezen ze voor een Nederlands renner die al vier jaar in Franse loondienst rijdt bij Groupama-FDJ: Ramon Sinkeldam. Het fietsmerk begint alvast met een Aircode DRS in speciale uitvoering.

De Nederlandse kampioen van 2017 zal dus nauw gaan samenwerken met Lapierre. Hij blijft natuurlijk focussen op zijn sportcarrière maar de renner zal daarnaast zich bezighouden met productontwikkeling en merkpromotie, en zo dus bijdragen aan de uitbreiding van Lapierre in Nederland.

Om dit partnerschap te vieren, lanceert Lapierre een speciale versie van hun Aircode DRS-fiets die Groupama-FDJ gebruikt. Een aantal unieke details geven het een Nederlandse touch:

  • Het ‘Bleu Blanc Rouge’-patroon van de Franse vlag op de bovenbuis is omgekeerd voor de ‘Rouge Blanc Bleu’-kleuren van de Nederlandse vlag
  • De molen van Ramon’s geboortedorp is afgebeeld op de onderbuis
  • Het Lapierre-logo op de bovenbuis zal Nederlands oranje zijn
  • De ‘Le French Performance’ inscriptie – normaal aanwezig aan de binnenzijde van de achtervork – zal op deze speciale versie ‘La Dutch Performance’ zijn
  • Alle hoofdlogo’s op het frame zijn niet wit maar in een speciale hologramkleur

Sinkeldam zelf gaat vandaag met deze speciale uitvoering van start in de Ronde van Wallonië.