Deel dit artikel:

Lancering nieuwe Merckx EMX-7

Op 22 juni 2010 wordt de 65e verjaardag van Eddy Merckx gevierd in de brouwerij van Palm. Dan wordt ook de nieuwste Merckx fiets voorgesteld waarmee Tom Boonen de Tour zal rijden.


Dit is het prototype van de nieuwe Merckx EMX-7
Boonen krijgt op 22 juni de nieuwste Merckx fiets overhandigd van De Kannibaal himself: de EMX-7, de nieuwe topfiets in het assortiment met doorgetrokken zadelbuis. Tom zal voor het eerst (en als enige renner in het peloton) zijn nieuwe ros bestijgen op 4 juli in Rotterdam, bij aanvang van de eerste rit in lijn van de Tour de France 2010. Vanaf oktober 2010 zal de EMX-7 ook aan het publiek worden aangeboden.

WEʼRE ALL CANNIBALS

De nieuwe fiets zal op commercieel vlak de nodige kracht worden bijgezet dmv een verrassende reclamecampagne waarin zowel Tom Boonen als Sylvain Chavanel (beiden Quick-Steppers) poseren met bebloede mond, terwijl het niet mis te verstane onderschrift titelt “Weʼre all Cannibals”… 

VEILING

Nog tijdens het verjaardagsfeest zullen 4 exclusieve Eddy Merckx Cycles fietsen, 1 kunstwerk van Sam Dillemans en 1 handbike van Marc Herremans worden geveild en overhandigd aan de hoogste bieders. De veiling loopt van 15 t/m 22 juni, 24u via humo.be. Opbrengst van de veiling gaat voor de helft naar Marc Herremans’ To Walk Again en de andere helft naar het onderzoeksdepartement Kindercardiologie van het UZ in Leuven. De 4 exclusieve fietsen werden beschilderd door enkele bekende kunstenaars (Jeroom, Pierre Kroll, Janice Devali en Don Ken).