Deel dit artikel:

Laatste voorinschrijvingen Paris-Roubaix Challenge

Tot maandag 31 maart kun je je nog inschrijven voor de Paris-Roubaix Challenge op 12 april. Daarna kan dat enkel nog op de dag zelf. Dit jaar worden 3 kasseistroken getimed, kan het thuisfront je volgen en mag je onder dé douches.

Bijna 3000 kasseivreters schreven zich al in voor de Paris-Roubaix Challenge op 12 april. Meer dan de helft daarvan zal zich wagen aan het lange parcours van 170 km met 50,7 km kasseien. Een kleine 1000 personen zijn ingeschreven voor de 141 km met 32,6 km kasseien en een 300-tal voor de 70 km (9,3 km kasseien). De Hel van het Noorden is dus meer dan ooit populair bij de wielertoeristen. Met de inschrijvingen van de dag zelf erbij (want ook dat is nog mogelijk!) worden in totaal 3500 deelnemers verwacht, een gevoelige stijging tegenover de 2100 van vorig jaar.

In het bijzonder bij de buitenlandse wielerfans blijkt de mythische wedstrijd tot de verbeelding te spreken.

Opvallend: 35 verschillende nationaliteiten zullen vertegenwoordigd zijn aan de start. Vooral de Britten zijn gek van de kasseien (al meer dan 800 ingeschreven deelnemers!), gevolgd door de Nederlanders (vorig jaar nog op 4), de Fransen en de Belgen, ietwat verrassend slechts op plaats 4. Ook wederom heel wat deelnemers uit verre bestemmingen zoals de VS (90 deelnemers!), Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Mexico, Puerto Rico, Zuid-Afrika, …

TIMING, TOOL OM TE VOLGEN EN DE DOUCHES

Er zijn dit jaar ook weer wat nieuwigheden, zoals de chronometrage op drie kasseistroken, namelijk Quiévy St Python, Trouée d’Arenberg en Carrefour de l’Arbre. Ook zullen familie en vrienden vanop het thuisfront de prestaties van de deelnemers kunnen volgen via een tool op de website, genaamd ‘My road to Roubaix’. Deelnemers kunnen dit jaar na aankomst gebruik maken van de ‘Douches Mythiques’, waar de namen van alle winnaars terug te vinden zijn.

KASSEIEN KEREN TERUG IN DE TOUR

Ook in de Tour zullen Quintana, Froome en Contador over de legendarische kasseien moeten dokkeren. Ze zullen in de vijfde rit van Ieper naar Arenberg-Porte du Hainaut (9 juli) maar liefst negen kasseistroken uit de Paris-Roubaix Challenge voor de wielen krijgen.