Deel dit artikel:

Laatste inschrijvingen Climbing for Life

Climbing for Life stuurt je dit jaar over de Tourmalet voor het goede doel. De inschrijvingen sluiten maandagnacht af, maar last-minute beslissers krijgen daarna nog een laatste kans om op 29-30 augustus de Pyreneeën aan te vallen.

Het laatste weekend van augustus is een ideaal moment om nog eens naar de bergen te trekken. Dit jaar vindt Climbing for Life plaats aan de voet van de Tourmalet, in de Franse Pyreneeën. Op vrijdag 29 augustus gaat wie zin heeft op pad voor de recreatieve toertocht van 111 km en 4200 hoogtemeters. Met vertrek in Argelès-Gazost doe je de Col des Spandelles, Col du Soulor en Col d’Aubisque aan. Daarna kun je eventueel de Hautacam er nog als toetje bijnemen.

Op zaterdag volgt dan de gechronometreerde beklimming van de Col du Tourmalet en Luz Ardiden, twee mythische beklimmingen uit de Tour de France. Daarna kunnen de klimmersbenen even rusten tijdens de Pasta Party, maar ’s avonds moeten de dansbenen alweer aan het werk voor de After Bike Party.

Net zoals de vorige jaren gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel, namelijk concrete projecten rond astma, muco en andere longaandoeningen.

Studio Brussel zendt zaterdagochtend live uit vanuit de startplaats in Luz-Saint-Sauveur. De populaire radiozender stuurt deze week trouwens nog vier fietsmakkers naar Climbing for Life. Zij moeten via de StubBru-site doorsturen waarom net zij een ticket naar de Pyreneeën verdienen.

INSCHRIJVINGEN

Wie zijn deelname liever niet laat afhangen van het geluk, kan zich nog snel online inschrijven, maar maandagnacht sluiten die inschrijvingen al af. Voor de echt late beslissers heeft de organisatie nog enkele deelnamepakketten meegestuurd naar Argelès-Gazost. Je kunt (via de link hiernaast of hieronder) nog via mail in contact treden met de organisatie om je ter plaatse in te schrijven.