Deel dit artikel:

Kuurne-Brussel-Kuurne op eigen tempo

Ook in de tweede klassieker van het Belgische openingsweekend zitten heel wat hellingen die de moeite zijn om zelf te ontdekken. Verken het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne!


De Oude Kwaremont: niet alleen in Kuurne-Brussel-Kuurne maar ook in de Ename Classic Ronse en de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen. (foto belga)
De profs krijgen zondag 194 km voor de wielen geschoven. Meteen na de start in Kuurne gaat het via een lus rond Harelbeke oostwaarts. De eerste helling van de dag, de Edelareberg, wacht al na 29 km ter hoogte van Oudenaarde.

Vervolgens loopt het parcours via Horebeke, Brakel en Lierde naar Ninove en Denderwindeke, waarna de lange ruk terug naar het westen kan beginnen. Na passages door Galmaarden en Geraardsbergen steekt het peloton een eerste keer de taalgrens over.

In het Henegouwse Flobecq wacht met La Houppe de tweede helling van de dag. Deze kuitenbijter kom je ook tegen op twee tochten van de Bank van De Post Cycling Tour, namelijk de AVS Peter van Petegem Classic en de Grinta! Challenge-La Tournay. Met La Houppe achter de rug zit het peloton ongeveer halfweg koers

Terug op Oost-Vlaams grondgebied volgen de hellingen elkaar nu in snel tempo op: de Kanarieberg, Kruisberg en Oude Kwaremont. Op deze laatste klim kan je zelf de benen testen tijdens de Ename Classic Ronse en de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen.

Bij het buitenrijden van Ronse wordt nog snel even Henegouwen aangedaan om de Côte du Trieu (Knokteberg) te beklimmen. Terug in Vlaanderen aangekomen wordt er een tijdlang geflirt met de Oost- en West-Vlaamse provinciegrens.

Na de Tiegemberg en de Nokereberg blijft het peloton voor de laatste 50 km in West-Vlaanderen. In Kuurne staan er nog twee plaatselijke rondes van 13,5 km op het programma alvorens de echte finish overgeschreden wordt.Gerelateerde artikels