Deel dit artikel:

Kustcriterium op zoek naar eindwinnaars in Knokke

Nu zondag staat in Knokke-Heist de laatste manche van het Mountainbike Kustcriterium op het programma. Nico Berckmans en Grace Verbeke verdedigen hun leidersplaats in de Nissan MTB Beach Challenge.


De deelnemers mogen zich in Knokke-Heist aan heel wat golfbrekers verwachten. (foto nissan mtb beach challenge)
De deelnemers aan het Mountainbike Kustcriterium gaan om 11u30 van start op het strand ter hoogte van watersportcentrum RBSC Duinbergen voor 48 km (twee rondes) over zand, golfbrekers, betonpaden en grasstroken.

Daarnaast staat er ook een wedstrijd over 24 km (1 ronde) op het programma. In totaal zijn er al 790 deelnemers ingeschreven.

Master Nico Berckmans staat met 2005 punten redelijk comfortabel aan de leiding in het tussenklassement van het criterium. Kevin Van Hoovels (1ste elite) volgt op 150 punten en nummer drie Bjorn Rondelez heeft al 420 punten achterstand. Zonder pech zou Chico de klus dus moeten kunnen klaren in Knokke-Heist.

Bij de dames stond er zowel in De Panne, De Haan, Bredene als Blankenberge geen maat op Grace Verbeke. In het klassement telt ze 250 en 350 punten voorsprong op respectievelijk Kristien Nelen en Fien Lammertyn.

Bij de juniores is het een stuk spannender. De kloof tussen leider Valentijn Van De Velde en eerste achtervolger Matthias Boetens is immers maar 20 punten.