Deel dit artikel:

Kurt Moons nieuwe CEO Eddy Merckx Cycles

Kurt Moons is de nieuwe baas van Eddy Merckx Cycles. De voormalige CEO van Brantano en Santana wil het fietsenmerk een nog veel grotere internationale verspreiding geven.


Kurt Moons moet Eddy Merckx Cycles meer op de wereldkaart zetten. (foto belga)
Eddy Merckx stond zelf aan de wieg van zijn fietsenfabriek, maar twee jaar geleden verkocht hij de meerderheid aan Sobradis, de holding van Joris Brantegem. Die had Piet Vansynghel aan het roer gezet, maar omdat hij onvoldoende oog zou hebben gehad voor de internationalisering van het wielermerk neemt Moons nu de fakkel over.

De 45-jarige Moons heeft alvast grote ambities met het fietsenmerk van Eddy Merckx. Hij wil het nog veel meer dan nu al het geval is over heel de wereld als hét merk van topfietsen verkopen. Die internationale groei moet ook beter worden georganiseerd.

Voor volgend jaar zijn de verwachtingen alvast hoog aangezien er een reeks nieuwe topmodellen gelanceerd wordt. In de toekomst denkt Moons echter ook aan instapmodellen voor beginnende fietsfanaten, want vandaag kost een Eddy Merckx al gauw 5.000 euro.

‘ROL VAN MERCKX BLIJFT BELANGRIJK’

“De rol van Eddy Merckx bij dit alles blijft heel belangrijk”, zegt Moons in Het Nieuwsblad. “Ook vandaag nog gaat geen nieuw model op de band voordat hij de fiets persoonlijk getest heeft.”

Zélf is de nieuwe CEO helemaal geen racefietsfanaat. “Ik ben wel een wielerliefhebber en ga in het weekend graag met de familie wat fietsen. Maar daarvoor heb ik een gewoon vrijetijdsmodel. Daar zal nu dus verandering in komen”, aldus Moons.

De fietsfabriek is nu nog gevestigd in Meise, naast de woning van Eddy Merckx. Binnenkort verhuist de fabriek naar Zellik.