Deel dit artikel:

Kou houdt fans van Gilbert niet tegen

Ondanks een bittere kou bij de start, de thermometer kwam amper boven het vriespunt, kwamen meer dan 3000 enthousiaste fietsers én fans van Philippe Gilbert afgezakt naar Aywaille om er de start te nemen in La Philippe Gilbert.

De mooiste stukjes van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik vormden het decor voor deze pittige toertocht. 600 mensen schreven op voorhand in en ondanks de kou kwamen er daar op de dag zelf nog eens meer dan 2500 bij zodat het totaal aantal deelnemers ruim boven de 3000 zat.

Om 8u30 vertrok een groep van een honderdtal cyclosportieven, begeleid door de politie én Philippe Gilbert, voor hun tocht van 150 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur.

Vijf uur later liep iedereen moe maar tevreden terug binnen. Iedereen had dan 14 beklimmingen, waaronder de Muur van Hoei terug van weggeweest, en bijna 2500 hoogtemeters in de benen.

In de namiddag brak de zon volop door zodat iedereen samen met Gilbert na kon genieten van een mooie editie van La Philippe Gilbert. ‘Alles is perfect verlopen, het is altijd fijn om in eigen streek rond te rijden met zoveel fans’, aldus een duidelijk ontspannen winnaar van de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race die ruim de tijd nam om met iedereen op de foto te gaan.