Deel dit artikel:

KOERSmuseum live tijdens WK

Wie tijdens de traditionele rustige aanloop en vroege ontsnapping op het aanstaande WK graag nog eens in de wielergeschiedenis duikt, kan dat doen met KOERSlive. Het Museum van de Wielersport uit Roeselare brengt daarmee zijn collectie virtueel tot in de woonkamer, live gekoppeld aan het wereldkampioenschap.

Samen met IDLab (UGent-imec) en digital agency Glue ontwikkelde KOERS een unieke feed, die tijdens de rechtstreekse uitzending, live én synchroon parcoursgerelateerde wielerhistorische anekdotes en objecten uit de KOERScollectie voorschotelt.

De livefeed KOERSlive wordt tijdens het komende WK gelanceerd en zal zowel de wegrit van de vrouwen op zaterdag 25 september als de mannen elite op zondag 26 september coveren. KOERSlive is geïntegreerd op serviceKOERS, de gloednieuwe verhalen- en collectiewebsite van het museum. Ontdek de livefeed op www.serviceKOERS.be/koerslive.

De parcoursgerelateerde info zal vanaf woensdag 22 september beschikbaar zijn op KOERSlive en nadien wordt deze feed permanent raadpleegbaar op www.serviceKOERS.be. Na het WK volgen nog ‘KOERSfeeds’ bij andere wielerwedstrijden.