Deel dit artikel:

Koersmerk: Sidi

Zoals zo veel bekende merken uit het peloton is ook Sidi geboren in het noorden van Italië, toen een ex-renner vanuit zijn schuur begon te werken aan een droom. Meer dan zestig jaar later treedt het bedrijf van Dino Signori een nieuw tijdperk binnen. De band met de professionele wielersport blijft echter een essentieel onderdeel van de merkidentiteit.

De Belgische voormalige wereldkampioen Joël Robert reed indertijd (als eerste vedette!) met Sidi-motocrossschoenen en ook nu nog maken ze in de fabriek schoeisel voor de motorsport, maar wij kennen het merk vooral uit de fietswereld. Sinds zijn ontstaan in 1960 heeft Sidi producten gemaakt voor atleten uit de sporten op twee wielen. Dankzij exclusieve relaties met topatleten uit het wielrennen en de motorsport heeft het enkele belangrijke technische hoogstandjes op zijn conto.

Kampioenen bij de vleet

De lijst met toprenners is ellenlang en bevat meer dan één Tourwinnaar of wereldkampioen. Namen als Francesco Moser, Paolo Bettini, Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali, Fabian Cancellara, Nino Schurter, Michal Kwiatkowski, Egan Bernal en Richard Carapaz passeerden de revue. Zoals het past bij zo’n Italiaanse samenwerking is de band met de atleten familiaal en is het belangrijk dat ze dezelfde waarden en ideeën delen. Wie dé Sidi-atleet bij uitstek was, krijgen we niet te horen, maar wel dit: “Sporters zijn uniek. Ze zijn een belangrijke bron van feedback en dankzij die samenwerkingen kunnen we onze producten verbeteren. We zijn dan ook heel blij met de relaties die in de loop der jaren zijn opgebouwd.”

“Sidi is een technologiepool en de profrenners zijn onze testers. De wetenschap en technologie die we ontwikkelen, wordt daarna toegepast in producten voor de consumentenmarkt. De ontwikkelaars die deze technologieën onderzoeken en deze specifieke producten maken, zijn dezelfde personen die de producten voor de consument fabriceren. Dat vinden we zelf uiterst belangrijk.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!