Deel dit artikel:

Kies de leiderstrui voor Baloise Ladies Tour

Verzekeraar Baloise wordt voor drie jaar naamsponsor van de BeNe Ladies Tour. Wielerfans kiezen vanaf vandaag zelf de leiderstrui uit drie ontwerpen van Camille Liebaert van sportmerk Recto Verso. Daarnaast lanceert de verzekeraar via haar gezondheidsplatform B-Tonic, de fietscommunity Vélonista om vrouwen gezond en veilig te laten bewegen.

Baloise Insurance is al sponsor van de crossploeg Baloise Trek Lions, dat ook een damesploeg heeft met Lucinda Brand als uithangbord. Door hoofdsponsor te worden voor drie edities van de Baloise Ladies Tour (8-11 juli) wil Baloise Insurance meer diversiteit in haar programma brengen.

“Bij Baloise Insurance vinden we diversiteit een erg belangrijke waarde”, verklaart Bart Walraet, directeur corporate marketing van Baloise Insurance. “Die trekken we consequent door in onze sponsoringspolitiek. We hebben al lang een hart voor koers en zijn blij dat we met de sponsoring van de Baloise Ladies Tour ons steentje kunnen bijdragen tot de groei van het wielrennen voor vrouwen dat steeds meer aanhang wint, zowel competitief als recreatief. Sport en bewegen is belangrijk voor het welzijn van ons allen en daarin willen we onze rol graag opnemen.”

Fans kiezen leiderstrui

Baloise warmt vanaf vandaag de fans al op voor de rittenkoers die van 8 tot 11 juli gereden wordt. Camille Liebaert, de bezielster van het Belgische sportmerk Recto Verso, ontwierp drie modieuze leiderstruien. Via een grote poll op Facebook en Instagram kan iedereen tot 4 juni bepalen in welke trui de leidster van de Baloise Ladies Tour op het podium staat deze zomer.

“Op vraag van Baloise Insurance heb ik een goed zittend en uniek truitje ontworpen in drie designs”, legt Camille Liebaert, oprichtster van sportmerk Recto Verso, uit. “Daarvoor haalde ik mijn inspiratie in het wielrennen. Dat resulteerde in een bandanamotief, een tandwielmotief en een hoogtelijnenmotief. Ik ben benieuwd welk design de meeste stemmen zal krijgen.”

Vélonista brengt vrouwen samen op de fiets

De meeste mensen vinden sporten leuker in groep. Daarom organiseert Baloise in de aanloop naar de Baloise Ladies Tour van 3 juni tot 8 juli de beweegchallenge Vélonista. De inzet is om vrouwen samen gezond en veilig te laten bewegen en tegelijk plezier te laten beleven op de fiets. Ex-veldrijder Sven Nys en ex-wielrenner Walter Planckaert geven allerlei tips over fietsen en koers. Ook webinars met Claudia Van Avermaet en Evi Van Acker over gezond eten en bewegen staan op het programma.

“Of iemand nu sportief, recreatief of functioneel fietst: iedereen kan meedoen met Vélonista”, zegt Siviglia Berto, Manager B-Tonic. “Met ons gezondheidsplatform B-Tonic willen we graag zoveel mogelijk vrouwen gezond en veilig op de fiets krijgen. Bewegen is ook goed voor het mentaal welzijn. Ex-sporters geven dagelijks tips over gezonde voeding voor fietsers tot zelfs een heuse fietscursus van bandenspanning, stuur- en zadelhoogte tot remmen. Want gezondheid en veiligheid blijven voor Baloise Insurance het belangrijkste.”

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!