Deel dit artikel:

Kenny Belaey stelt ‘Pedal to the Medal’-roadshow voor

Negenvoudig wereldkampioen en trial bike legende Kenny Belaey presenteert een uniek project. In een Youtube-clip stelt hij 'Pedal to the Medal' voor, een roadshow waarmee hij zijn stunts met de trialsfiets in heel Europa zal tonen.

Meer dan 12 maanden heeft negenvoudig wereldkampioen en trial bike legende Kenny Belaey samen met zijn team gewerkt aan het project ‘Pedal To The Medal’.
De wereldpremière vond onlangs plaats op het Autosalon van Brussel. ‘Pedal To The Medal’ is een roadshow rond een mobiele, multifunctionele trailer
met demo-, trainings- en wedstrijdmodule waarmee het Belaey Trials Team op Europese en later wereldtournee zal gaan.
De obstakels die in de set-up vervat zitten, zijn van wereldniveau en kunnen zelfs ingezet worden voor wereldbekerwedstrijden of professionele kampioenschappen.

Nooit eerder vertoond en met niets bestaands te vergelijken, is het de bedoeling om met deze roadshow het trialbiken te promoten,
en wereldwijd mensen van deze spectaculaire sport te laten proeven,
hetzij via crossdisciplinaire shows, demo’s, workshops of wedstrijden.

“Trots?, aldus Kenny Belaey op de vraag welk gevoel overheerst. ?We hebben meer dan een jaar gewerkt aan de verwezenlijking van dit project en ik ben er enorm fier op.
Omdat ik voortdurend mijn horizon wil verbreden en mijn sport overal ter wereld op de meest professionele manier wil promoten,
droomde ik van een mobiel platform waarmee je zowel shows, trainingen, workshops als wedstrijden kunt organiseren.
Samen met Red Bull en Volkswagen zijn we erin geslaagd de meest professionele set-up ooit te bouwen.”

“Het plan is nu door Europa te toeren zodat anderen deze fantastische sport kunnen ontdekken – een sport die me zoveel gegeven heeft.
Aangezien mijn hele leven tot nog toe in het teken stond van het winnen van medailles, zocht ik naar een naam waarin dit terugkwam.
De naamkeuze was daarom uitermate belangrijk. ?Pedal to the Medal? dekt die lading helemaal. Ik ben vandaag een heel gelukkig man”.

Van de wereldpremière werd samen met de voorbereidingen een clip gemaakt, die je bovenaan dit artikel kunt bekijken.