Deel dit artikel:

Kenny Belaey krijgt eigen tv-show

Vanaf 6 december zendt het sportschannel Extreme de documentaire uit waarvoor Kenny Belaey dit jaar zowat de hele aardbol afreisde. Bekijk de trailer van dit trialprogramma op Youtube!


Vanaf half januari zal de reeks ook in België te zien zijn. (foto switn)


Deze spectaculaire sporttak, waarin onze landgenoot al bijna een decennia lang een hoofdrol in vertolkt, kwam tot op heden niet aan bod op de zender. Onder impuls van Belaey zelf komt daar nu verandering in. Vanaf half januari zal de reeks ook in de rest van Europa, België incluis, te zien zijn.

“Exact één jaar is het geleden dat ik op een middag naar Extreme Sportschannel zat te kijken en vaststelde dat men er nooit trial op vertoont. Ik heb vervolgens mijn computer aangezet en een uitgebreid voorstel uitgetypt voor de verantwoordelijken van Extreme in Londen, met de vraag of zij interesse hadden in een format om trial te promoten”, begint Kenny zijn verhaal.

“Zij waren direct enthousiast over dit idee en dankzij de steun van de sponsors heb ik dit project kunnen verwezenlijken. Samen met STL Visuals hebben we de planeet afgereisd op zoek naar de tofste locaties om trial op uiterst professionele wijze te kunnen vastleggen en monteren”, vervolgt de Oostvlaming.

“De eerste aflevering gaat over de geschiedenis van trial en komen tevens mijn idolen en voorbeelden aan bod. De tweede aflevering gaat over de street scene in Engeland en een trip naar Hawaii. De derde aflevering handelt over trainingen en een wedstrijd. Hierin wordt geschetst hoe de sport in wedstrijdvorm er aan toe gaat met uitleg over de regels”, aldus Belaey.

‘WAAROM ZIT ER GEEN ZADEL OP?’

“Bedoeling is om de grote massa ervan te overtuigen dat trial enorm veel potentieel heeft om een mainstream sport te worden en om de veelgestelde vraag ‘waarom zit er daar geen zadel op’ voor eens en altijd uit deze wereld te helpen. Een fiets dient dus niet langer om mee naar de bakker te rijden dames en heren”, besluit de 7-voudige wereldkampioen.

Extreme sportschannel zendt de serie uit vanaf 6 december in Engeland en midden januari in de rest van Europa/Afrika en de Verenigde Arabisch Emiraten. Goed voor een bereik van 55 landen en 23.000.000 gezinnen. Nog nooit eerder gedaan met en voor de trialsport!