Deel dit artikel:

Karen Steurs slaat kloof down under

Karen Steurs heeft de koninginnenrit van de Crocodile Trophy op haar naam geschreven en komt meteen ook aan de leiding van het klassement. Bij de mannen won thuisrijder Craig Gordon, voor leider Ondrej Fojtik.


Craig Gordon won de koninginnenrit. (foto John Flynn – Crocodile Trophy)
Karen Steurs won niet alleen de 142 km lange achtste etappe van Laura naar Cooktown, ze sloeg ook een (beslissende?) kloof op haar concurrente Jo Bennett. Steurs bereikte bijna twintig minuten voor Bennett de top van Grassy Hill. In de stand heeft ze nu meer dan een kwartier voorsprong met nog twee ritten te gaan.

“Ik had een goede dag vandaag en ben er volledig voor gegaan”, aldus Steurs, die de rit op haar naam schreef mede dankzij het uitstekende werk van de andere Belgen. “Toen het heuvelachtig begon te worden, moest Jo lossen. We zijn dan volle bak doorgereden en hebben een grote kloof kunnen slaan. We zullen morgen zien of ik het kan houden.”

Bij de mannen ziet het er erg goed uit voor Ondrej Fojtik. De Tsjech finishte tweede in de koninginnenrit, na de Australiër Craig Gordon, en breidde zijn voorsprong op zijn voornaamste concurrenten in het klassement verder uit.

Nicolas Vermeulen finshte als zesde in deze etappe en staat vierde in het algemeen klassement. Eric Vanderaerden kwam als achtste binnen en staat 36e in de stand.