Deel dit artikel:

José Hermida bezoekt Bike Motion

Op de stand van Merida gaf wereldkampioen Mountainbike José Hermida uit Spanje vrijdag acte de presence. Hermida ging bereidwillig op de foto met eenieder die dat wilde en gaf handtekeningen op de koop toe.

«Aan het eind van het seizoen hoort dit soort promotie-activiteiten er natuurlijk bij», zei Hermida desgevraagd, «Maar het is wel een serieuze beurs hier, niet? Volgens mij de tweede grootste beurs van Europa, na Eurobike? Die beurs moet ik altijd missen omdat in die periode het wereldkampioenschap is. Gezellige sfeer hier, ik sta hier nu een half uurtje, dan loop ik een stukje rond – de ‘vijand’ z’n materiaal bespioneren, haha – en dan kom ik weer terug om te signeren.»

Snor
«Waar mijn snor is? (Hermida won het WK met een zeer opvallend ringbaardje, amper gezien in de wielerwereld, red.) Ja, die is er alleen bij speciale races. Ik laat mijn baard dan twee weken groeien en dan is het oke (lacht). Ik zie er inderdaad een beetje uit als een caballero dan, ja (lacht harder). Vroeger was het Ned Overend die zo?n baardje had, de allereerste wereldkampioen, nu ben ik het, 20 jaar later.»

Ook zaterdag 23 oktober kun je de vriendelijke wereldkampioen nog ontmoeten op Bike Motion.

Gerelateerde artikels