Deel dit artikel:

Jongste deelnemer wint voorlaatste Croc-rit

De 23-jarige Philipp Ludescher heeft de 9de etappe van de Crocodile Trophy gewonnen. De jongste deelnemer van het pak won een sprint met drie. Urs Huber blijft met één rit te gaan leider.


Ritwinnaar Philipp Ludescher is de jongste deelnemer aan de Crocodile Trophy. (foto crocodile trophy)
De organisatie van de Crocodile Trophy heeft al heel wat tegenslagen te verwerken gekregen met onder andere modderstromen op het parcours en de dood van een Nederlandse deelnemer. In aanloop naar de 9de rit werd hun organisatietalent opnieuw op de proef gesteld door het (te) hoge waterniveau van de Bloomfield River.

Hierdoor werd de oorspronkelijke 124 km lange klimetappe rond Ayton ingekort tot 8 plaatselijke rondjes van 10 km over gravel en asfalt. Uit een groepje van acht vluchters mocht uiteindelijk een trio sprinten voor de dagzege. De Oostenrijker Philipp Ludescher bleek na 2u37:26 de snelste voor de Est Allan Oras en de Canadees Cory Wallace.

In het achtervolgende groepje won Bart Brentjens de spurt op 41 seconden. Ook onze landgenoot Mike Mulkens, Jaan Kirsipuu en leider Urs Huber bevonden zich in dat vijftal. Bij de vrouwen was Abby McLennan opnieuw de beste.

De laatste etappe van de Crocodile Trophy is een tijdrit van 38 km. Leider Urs Huber is hoopvol voor een tweede eindzege op rij. “Ik merk dat ik vermoeid begin te worden, maar zonder inzinking moet mijn voorsprong op Brentjens volstaan.”

Bij de Masters 1 gaat de eindzege zonder ongelukken naar onze landgenoot Christof Mariën, die vandaag de etappe won zijn categorie.

Gerelateerde artikels