Deel dit artikel:

Japans fietshotel verwent bezoekers

Wie met de fiets naar Japan trekt, moet wel eens overnachten in het Onomichi U2 Cycle Hotel in Japan. Daar word je pas echt verwend als wielerliefhebber: een fietswinkel in het hotel, fietsvoorzieningen in de kamer, ...

Het Onomichi U2 Cycle Hotel in de westelijke Hiroshima-regio van Japan is een gerestaureerd scheepsmagazijn dat in maart opende. Het herbergt een Giant-fietswinkel en een restaurant waar je door kunt fietsen. Aan de receptie kun je je fiets in een rek ophangen terwijl je incheckt, in je kamer kun je de tweewieler tegen de muur ophangen, er is een pomp en er is zelfs een werkstand om herstellingen uit te voeren. Natuurlijk kun je je vuile fietskleren laten wassen, zodat je de volgende dag weer fris van start kunt gaan.

Het fietshotel is er niet zomaar. Het ligt namelijk aan de Shimanami Kaido fietsroute die een aantal eilandjes verbindt met adembenemende hangbruggen, waaronder de langste kabelbrug ter wereld. Bovendien kun je op de 60 kilometer lange route genieten van schitterende panorama’s over het Seto Inland Sea National Park.