Deel dit artikel:

Ineos Grenadiers blijft trouw aan Pinarello

Onlangs hebben Pinarello en Ineos Grenadiers hun langlopende samenwerking met vier jaar verlengd. Zo blijven de iconische Italiaanse constructeur en de Britse topploeg van Sir Dave Brailsford al sinds 2010 met elkaar verbonden.

Sinds 2010, toen Team Sky opgestart werd, reed de ploeg al op 17 verschillende Pinarello-modellen. Zes evoluties van de bekende Dogma kregen ook lichtere uitvoeringen voor de bergetappes. Na de Graal, kwam de Bolide om de tijdritsuccessen mee op te stapelen. De ‘EGO‘-versie hielp daar nog verder aan mee. Voor de kasseien kwamen de Dogma K8 en K10, inclusief speciale uitvoeringen met achterdemper, zoals ook de jongste Dogma FS.

Na de overwinning van Richie Porte in de Dauphiné zat Team Ineos al aan 393 overwinningen op de Pinarello’s. Daaronder ook 12 eindzeges in grote ronde, met 7 Tours en de jongste Giro met Bernal.

Manager Dave Brailsford: “We zijn al sinds ons begin met Pinarello-fietsen aan het koersen en dat is altijd een samenwerking geweest die is gebaseerd op een gedeelde liefde voor koers en innovatie. Pinarello is een bedrijf met een unieke plaats binnen onze sport. Ze hebben een diep respect voor het erfgoed van het wielrennen, maar combineren dat met een verlangen om vooruitstrevend te blijven op het vlak van technologie en techniek. De sport is in de loop der jaren veel veranderd en Fausto (Pinarello, red.) en zijn team hebben een groot deel uitgemaakt van ons traject, door de ploeg te ondersteunen met het allerbeste uit de fietstechnologie. We hebben veel meegemaakt, maar het voelt nu nog altijd even spannend als toen we begonnen, en we zijn trots om nog vele jaren samen te kunnen racen.”

Fausto Pinarello, voorzitter van de raad van bestuur bij Cicli Pinarello: “We hebben er bij Pinarello altijd naar gestreefd om onze top koersfiets constant te blijven ontwikkelen, zodat we Ineos Grenadiers aan de kop van het peloton konden houden. Dat engagement om het best mogelijke materiaal te hebben, begon met de Dogma 60.1 en ging voort tot de Dogma F12. Dezelfde evolutie volgde in de kasseiklassiekers en ook in onze tijdritfietsen. Filippo Ganna in Milaan de 50ste ritoverwinning in een grote ronde zien behalen op de Bolide EGO was opnieuw een moment van trots voor iedereen bij Pinarello.”

Uitkijken naar meer nieuws

Voor de liefhebbers van mooi materiaal is het natuurlijk uitkijken naar het nieuwe materiaal dat er – volgens de geruchtenmolen – opnieuw zit aan te komen. Benieuwd of dat dan toch de overstap naar schijfremmen zal inluiden of als ze blijven vastklampen aan velgremmen. De Britse ploeg van Thomas, Bernal, Geoghehan Hart, Ganna, Pidcock en andere grootheden staat erom bekend om altijd voor het snelste materiaal te kiezen. Zo durven ze al eens een ander merk van wielen te gebruiken en houden ze de vinger aan de pols op het vlak van voeding, bandenkeuze en veel meer.