Deel dit artikel:

In het wiel van de Cape Epic

De Duitsers Karl Platt en Stefan Sahm hebben na een loodzware achtdaagse hun titel verlengd in de Cape Epic. Herbeleef de meest prestigieuze mountainbikewedstrijd ter wereld in foto en video!


De Duitse winnaars Karl Platt en Stefan Sahm in actie in het Zuid-Afrikaanse gebergte. (foto belga)


Platt en Sahm hadden na bijna dertig uur biken een voorsprong van 10 minuten op de Zwitsers-Zuid-Afrikaanse combinatie Christoph Sauser/Burry Stander. In totaal overbrugden ze in Zuid-Afrika in acht dagen tijd 800 km met een positief hoogteverschil van 15.500 hoogtemeters.

De Cape Epic wordt beschouwd als de beste en één van de zwaarste meerdaagse mountainbikewedstrijden ter wereld. De wedstrijd wordt gereden over in de Westelijke Kaapprovincie en speelt zich grotendeels af dwars doorheen de ongerepte en mooiste natuurparken van Zuid-Afrika

De UCI bestempelt slechts vier rondes als buiten categorie: de Ronde van Frankrijk, Italië en Spanje en … de Cape Epic. De achtdaagse wordt dan ook niet voor niets de Tour de France voor MTB’ers genoemd.

Ongeveer 600 duo’s namen deel aan de editie 2010. Vijftig verschillende nationaliteiten kwamen aan de start. Onder hen ook een twintigtal Belgische duo’s. Nicolas Vermeulen en Kevin Van Hoovels (Lingier-Versluys Team) eindigden het hoogst op de zestiende plaats in 32u30:37.

De Deense zusjes Kristine en Anna-Sofie Noergaard waren de snelste vrouwen, het duo Yolande Speedy/Paul Cordes won de mixed categorie en Shan Wilson en Andrew McLean waren de snelste masters.

Bekijk de slotetappe op de Youtube-pagina va het Lingier-Versluys Team: