Deel dit artikel:

Hier is de nieuwe Stig!

Nu de echte Stig ontmaskerd is, is het tijd voor een nieuwe. De mystery man van Cyclo Sprint raast ook over een circuit, maar op een fiets. BV's, ex-renners en wielerclubs proberen zijn tijd te verbreken.


Wie klopt De Vlo? (foto cyclo sprint)
In het septembernummer van Cyclo Sprint (vanaf dinsdag 7 september in de winkel) proberen onze Olympische skister Karen Persyn, ex-wielerprof Nico Mattan en een Zolderse wielerclub als eersten De Vlo naar de kroon te steken.

Makkelijk wordt dat niet. De Vlo reed zijn referentieronde op het Circuit van Zolder in 5’13” (over exact 4km), goed dus voor een gemiddelde snelheid van 46,01 km/u. Alleen welteverstaan, niet in het zog van een groepje of wat dan ook.

Voor Persyn en Mattan blies de wind strak pal op kop in de rechte aankomstlijn. Desondanks reed onze Olympische skister het rondje in 6’47”. “Beter dan wat Nico vooraf had uitgerekend, dus ik ben daar zeker tevreden mee”, aldus Karen Persyn.

Mattan zelf deed ruim een halve minuut beter: 6’15”. “In mijn beste conditie zou ik deze vier kilometer in vijf minuten gereden hebben. Maar vandaag weeg ik vijftien kilo meer. Ik schatte vooraf een tijd van 7’30”, dus dit is veel beter, zelfs met die wind.”

WK-SPECIAL & START VELDRITSEIZOEN

Verder vind je in de Cyclo Sprint van september een uitgebreide WK-special met Philippe Gilbert, Robbie McEwen, het parcours en de kanshebbers. In de rubriek ‘Sexy(y) voor de wedstrijd’ wordt Lien Crapoen de baan opgestuurd.

Rudy De Bie en de vrouwen van de crossers laten hun licht schijnen over de start van het veldritseizoen. Je leest ook alles over het hertekende parcours van de GVA Trofee in Namen, de eerste grote afspraak van het seizoen.
 
Verder in het septembernummer modekoning Paul Smith als Bekende Velofiel, de kermiskoers in Heusden, fietst(r)ips naar de Sean Kelly Classic en Lotto Géants des Ardennes, tips om je klaar te stomen voor de MTB-winter, de column “Ricardo Risicco” van Paul D’hoore en nog veel meer…
Lees meer in Cyclo Sprint
De volledige eerste aflevering van De Vlo vindt u deze maand in Cyclo Sprint, die vanaf dinsdag 7 september in de winkel ligt. Meer info en foto’s over ‘Wie klopt de Vlo’ op de website van Cyclo Sprint. Gerelateerde artikels