Deel dit artikel:

“Het is uitkijken naar Pogacar in Vlaanderen én Luik”

Tadej Pogacar die opnieuw een gooi doet naar de zege in 'Vlaanderens Mooiste': ook onze analisten José De Cauwer en Jan Bakelants zien het helemaal zitten. In onze seizoenspreview maakten ze tevens een zijsprongetje naar Luik-Bastenaken-Luik en de Tour.

José De Cauwer: “Pogacar die de Ronde van Vlaanderen opnieuw rijdt: fantastisch dat de ploeg daarin meegaat!”

Jan Bakelants: “Inderdaad, hij zal gebrand zijn op een goede prestatie in ‘Vlaanderens Mooiste’. Maar de koers waar ik het meest naar uitkijk is Luik-Bastenaken-Luik. Ik hoop echt dat Evenepoel én Pogacar daar op hun top zullen zijn. Want een echte clash tussen die twee hebben we nog niet gezien.”

José De Cauwer: “Voor de Tour is Pogacar wel met stip mijn favoriet. Hij is op revanche belust en zal geleerd hebben uit vorig jaar, toen hij wat te nonchalant was. Nu Allan Peiper terug is, zal de ploeg ook wel weer paraat staan.”

Dus geen bisnummer voor Vingegaard?

José De Cauwer: “Naar sommige vrouwen kijk ik om op straat, maar naar die droge Deen niet. Te weinig uitstraling. Het is een taaie kloot om eraf te rijden, maar Pogacar heeft zoveel meer lef als ronderenner. Hij heeft niet dat berekende. Wat niet wegneemt dat de Tourzege van Vingegaard indrukwekkend was. Hij weerstond niet alleen aan Pogacar, maar moest zich ook binnen de ploeg nog naar het onbetwiste kopmanschap hijsen. Hij heeft Roglic opzijgezet en – ik zeg het nog eens – zijn voet tussen de deur geduwd.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!