Deel dit artikel:

Herremans zwoegt bijna 11 uur in de outback

Marc Herremans heeft ook de derde rit van de Crocodile Trophy, van Koombooloomba naar Gunnawarra, tot een goed einde gebracht. Zijn kompaan Dirk Van Gossum bericht vanuit de Australische outback.

Herremans en zijn gezellen Glenn Creynen en Dirk Van Gossum hadden 10 uur en 59 minuten nodig om de 122 kilometer te overbruggen. Geen huzarenstukje voor Mad Max in zijn handbike. Het eerste deel van het traject was erg bergachtig en erg technisch, de laatste 60 kilometer was vlak, maar zwoegen en zweten op weg naar een verlaten veeboerderij in de outback. Het was al donker toen het Belgische trio aankwam.

De ritzege ging naar Mauro Bettin. De Italiaan finishte na 4 uur en 50 minuten en neemt door zijn tweede etappezege een serieuze optie op de eindzege. De Oostenrijker Stefan Rucker finishte als tweede en staat derde in het klassement. De Tsjech Ondrej Fojtik is tweede. 

“Marc, Glenn en ik zijn stikkapot”, meldt Dirk Van Gossum vanuit de rimboe in Australië. “Het was een bijzonder zware dag. Morgen een rit van 140 kilometer, maar dan verblijven we wel twee dagen op dezelfde plaats.”

“Nu zitten we midden in de bossen aan een plasje waar de koeien komen drinken. Onderweg hebben we ook al een paar kangoeroes en een everzwijn gezien. Andere mensen kom je hier niet tegen. Ook geen meter asfalt hier, geen auto niks of niks of niks… alleen de lol onder ons! Alles zal wel goed komen, de zwaarste etappe hebben we achter de rug zeggen ze.”