Deel dit artikel:

Herremans: ‘Nu geef ik niet meer op’

Twaalf uur lang was Marc Herremans onderweg in de zevende etappe van de Crocodile Trophy. Nog drie etappes moet hij tot een goed einde brengen. Opgeven staat niet in zijn woordenboek.


Marc Herremans op weg naar Laura. (foto crocodile trophy)
Rit 7 was 148 kilometer lang en ging van Mount Mulgrave naar Laura. De eerste twintig kilometer gingen over een zandweg, het vervolg van de etappe over een extreem hobbelig en onherbergzaam traject. Aankomstplaats Laura is een kleine nederzetting met amper 80 inwoners, vooral Aboriginals.

De Tsjech Radoslav Sibl dokkerde na 5 uur en 21 minuten als winnaar over de streep. Hij had bijna vier minuten voorsprong op de Deen Michael Borup, de Italiaan Mauro Bettin en de Tsjech Ondrej Fojtik. Bettin blijft leider voor Fojtik, Borup en Sibl.

Marc Herremans legde het traject naar Laura af in dik twaalf uur. “De Belgische Iron Man is bezig aan één van de strafste  prestaties in de sportgeschiedenis”, liet de woordvoerder van de organisatie van de Crocodile Trophy zich ontvallen.

‘Mad Max’ houdt er de moed in. “Al vijf dagen ontzettend aan het afzien”, bekent Herremans. “Al vier keer ben ik na de finish aan het infuus gemoeten met uitputtingsverschijnselen. De dokter is mijn beste vriend bij het crocodile leger”, grapt de atleet uit Wuustwezel.

“De hitte (in de handbike dicht bij de grond tot bijna 50 graden), de afstand (al meer dan 500 km in de armen), het parcours: echt loodzwaar, tijdsduur tot 11 uur per dag, maar… nu geef ik niet meer op”, zegt Herremans vastberaden.