Deel dit artikel:

Herremans: ‘Een jaar recupereren’

Ondrej Fojtik heeft de voorlaatste etappe van de Crocodile Trophy gewonnen. De eindzege gaat wellicht naar Mauro Bettin. Marc Herremans kwam bijna ten val, maar haalde toch de streep.

Tussen Laura en Cookdown moest in de negende etappe 142 kilometer overbrugd worden. De Tsjech Fojtik won, Bettin moest vijf seconden prijsgeven. Met nog enkel de slotfase voor de boeg kan de Italiaan de eindzege bijna niet meer ontglippen.

Marc Herremans kwam in de afdaling naar Wujal Wujal bijna ten val. Toch haalde Mad Max na exact tien uur de streep. Daar werd hij opgewacht door de ganse karavaan.

“Vijf jaar geleden dacht ik dat mijn leven over was (Herremans kwam zwaar ten val op training en is deels verlamd, nvdr). Dit is een droom voor mij. Het is vooral uitzonderlijk omdat weinigen geloofden dat ik dit zou kunnen. Ik ben gewoon uitgeput. Ik kan niet meer helder denken. Ik zal zeker een jaar moeten recupereren.”

De tiende en laatste etappe gaat van Cookedown naar Cape Tribulationl, goed voor nog eens 148 km. De atleten zullen dan meer dan 1400 kilometer hebben afgelegd in het ruige landschap in de Outbacks van Australië.