Deel dit artikel:

Herbeleef Parijs-Roubaix met de opvallendste beelden van zondag

Net zoals steeds werd ook de Parijs-Roubaix van afgelopen zondag, overigens de snelste ooit gereden, er eentje die nog een lang leven beschoren is in het geheugen van de wielerfan. Hieronder werden de mooiste beelden van zondag opgelijst.

Een unieke inkijk in de buik van het peloton zoals enkel renners die anders zouden zien, daar zorgt Velon steevast voor. Ook zondag werden kregen enkele renners een GoPro met zich mee, wat garantie op spektakelrijke beelden betekent.

Quick-Step Alpha Vinyl deelde vandaag een kijk achter de schermen van zondag. De ploeg werd opnieuw wat geplaagd en liep een podiumplaats mis met Yves Lampaert, maar ze zouden wel prijzen winnen mocht er een wedstrijd om de beste aftermovie bestaan.

Kijk en beleef mee met Trek-Segafredo hoe ze daar ook de tweede dameseditie van Roubaix wonnen. Na Lizzie Deignan vorig jaar, won Elisa Longo Borghini dit jaar voor de ploeg.

Bij Israel-Premier Tech vatten ze hun dag samen in 3 minuten en 22 seconden.

Bij Team BikeExchange-Jayco hebben ze al vele jaren een leuk YouTube-kanaal. Voor zowel de dames- als de mannenwedstrijd hebben ze daar een Roubaix-video klaar.

Niet enkel de teams en de renners zelf maken straffe beelden. Ook toeschouwers filmen zaken die ons anders zouden ontgaan. Zoals de pijlsnelle fietswissel van Wout van Aert die de fiets van zijn ploegmaat Timo Roosen overhandigt krijgt in het Bos van Wallers.

Nog in het Bos van Wallers wachtte Brent van Moer op een nieuwe fiets na een defect. Een fietswissel die voor de mecancien van de ploeg niet zonder kleerscheuren verliep. Alleszins toch petje af voor de overgave van de man.

Ook helemaal in de staart zorgt Parijs-Roubaix vaak voor mooie verhalen. Herinnert u zich het verhaal van de Litouwer Evaldas Siskevicius nog die in 2018 koste wat kost de velodroom wilde bereiken? Dit jaar was een gelijkaardige rol weggelegd voor Bas Tietema. Het verhaal van de Nederlander die als YouTuber wielerprof werd was al mooi, en in Roubaix werd het nog mooier. Tietema reed de laatste 95 kilometer moederziel alleen en kwam ruim een uur na winnaar Dylan van Baarle aan. De tijdslimiet mocht al wel lang verstreken zijn, Tietema was toch tot in Roubaix geraakt.