Deel dit artikel:

Herbeleef drie memorabele Rondes door de ogen van Johan Museeuw

De Ronde staat voor de deur! Voor het eerst sinds 2019 wordt Vlaanderens Mooiste zondag weer een volksfeest als van weleer, en om helemaal in de stemming te komen, laat Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen himself, drie legendarische edities heropleven.

In samenwerking met het kledingmerk Sportful blikt Johan Museeuw terug op drie memorabele edities van de Ronde die een bijzondere plaats hebben in het collectieve wielergeheugen. In drie korte video’s op het YouTube kanaal Arrivee bespreekt de 3-voudige winnaar de edities van 1998, 2010 en 2016.

1998

In de editie van 1998 was Museeuw zelf primus. Na een monumentale versnelling op de Tenbossestraat liet hij de tegenstand achter zich en legde hij de overige 26 kilometer tot de meet solo af. Museeuw won toen zijn derde en laatste Ronde van Vlaanderen.

2010

Met de editie van 2010 op de achtergrond vertelt Museeuw over de aanval die in menig wielerliefhebbers geheugen gegrift staat: Fabian Cancellara die Tom Boonen achterlaat op de Muur van Geraardsbergen.

2016

In de laatste van het drieluik aan memorabele edities, bespreekt Museeuw de eerste en tot nog toe enige zege van Peter Sagan. Die reed in 2016 weg van Sep vanmarcke op de Paterberg en kwam solo aan in Oudenaarde.